torstai 12. joulukuuta 2013

Touhu Possu ja muut. Mitä teillä luetaan?

Ajattelin, että kertoisin teille vähän meidän lukuhetkistä tai ylipäätänsä kirjoista. Siitä, miten lukeminen sisältyy meidän arkeen vai sisältyykö mitenkään?

Kirjoja meillä on ainakin mun mittakaavassa ihan V A L T A V A S T I. On paljon saatuja, kirjakerhosta tulleita, omia ja siskon lapsuuden kirjoja.. :) Vielä kun Samu oli ihan vauva, saimme yhdeltä tutulta ison kasan lastenkirjoja. Jotka sitten olivatkin toukokuuhun asti erään kirjahyllyn alakaapissa lukkojen takana. Ei mulla ollut mitään muistikuvaa koko kirjoista jossain vaiheessa. Muuton lähestyessä, ne kuitenkin muistuivat mieleeni. Ja onneks, osa niistä on Samun ehdottomia lemppareita (eli siis noi Touhu Possut). ♥♥


Kun Samu oli pieni, ei kirjat oikein uponnut.. Itteäni välillä oikein harmitti, kun ei Samua kiinnostanut ollenkaan.. Ei malttanut kuunnella mitään yhtään pidempää, vaan siirtyi sivulta toiselle ja taas takaisin. Itselle se oli tosi rasittavaa. Aattelin, että etteikö se koskaan jaksa satuja kuunnella.. Samalla tuntui siltä, että kaikki muut samanikäiset kuuntelivat hulluna satuja.. :) Samu vaan on tainnut aina olla vähän se villimpi tapaus...

Nykyään Samu kuitenkin jo selvästi tykkää lukemisesta ja varsinkin iltasella haluaa, että luettaisiin. Ei ne sadut silti vielä mitään hirmuisen pitkiä ole. Ehtiihän niitä lukea sitten isompanakin. Yks päivä luettiin jotain Nalle Puhia ja tuntu siltä, että taisin itse sitä lukea ja Samu vaan katseli siinä vieressä.

Monesti haluaisi myös aina päivästä toiseen lukea ne samat tietyt lempparinsa. Ei siinä mitään, voinhan mä ne lukea, mutta kun sadattatuhannetta kertaa luet siitä mitä Touhu Possu haluaa olla, niin meinaa väsyttää. :D Yritän aina kovasti tarjota jotain eri vaihtoehtoja ja välillä jopa saankin ehdotukseni läpi. =)

Tosiaan noi Touhu Possut on kyllä ehdottomasti pojan lemppareita! Hirmu kivoja. Ei paljoa tekstiä, sivuja, joista aukeaa lisäosia ja suloinen POSSU! ♥ Tykkäänpä itekin ja tuommosia hankkisin mielelläni lissää. :) Täytyypä ottaa selvää, että onkohan tuommosia vielä jossakin myynnissä?

Ensimmäiseen tän postauksen kuvaan kerättiin siis Samun kanssa yhdessä noita lempparikirjoja. Sieltä löytyy myös noi alimmassa kuvassa olevat "Ei ole reilua" ja "Joo-päivä". Ne on tosi hauskoja ja sopivat just tämmöselle vähän vanhemmalla lapsukaiselle. Ihan vauva ei niitä juttuja ehkä ymmärtäisi. Samu aika nopsaan oppinut ulkoota ton "Ei ole reilua" -kirjan. Lueskelee sitä nimittäin välillä mulle, jos mä en jaksa toista kertaa putkeen.. :P Nämä on Vaukirjan. Nykyään ei enää tohon kuuluta, mutta tosi kivoja kirjoja heiltä on tullut. Suosittelen!


Mitäs teillä luetaan, luetaanko usein? :) Niitä mitä lapsi haluaa vai mitä vanhemmat haluaa? :) Antakaa ihmeessä meillekin hyviä vinkkejä kivoista kirjoista, jotka sopivat 3v:lle!

2 kommenttia:

  1. Tosi ihania ja ihan oikeita ajatuksiakin herättäviä kirjoja!

    Meillä on luettu aina paljon ja luetaan edelleen (lapselle ja lapsen kanssa). Kolmivuotiaana taisi suosikkeja olla Nalle Puh -kirjat, joissa on paljon kuvia.Omasta mielestäni niiden tarina vain ei ollut aina kovin kiinnostavaa, mutta pääasia, että lapsi tykkäsi. 4-vuotiaana tyttö taisi jo jaksaa kuunnella kuvattomienkin kirjojen lukemista ja taidettiin lukea Vaahteramäen Eemeli -kirjat oikein ahmimalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Jotenkin jäänyt ihan vastaamatta koko kommenttiin.o.O

      Wou, tosi hienosti teillä on sitten jaksettu jo 4-vuotiaana tarinoita kuunnella. :) Hieno juttu!

      Poista

Piristäisitkö vähän? :)