perjantai 24. tammikuuta 2014

Ethän jätä yhtä ulkopuolelle kaverisynttäreiltä

Luin äsken jutun "Kun lasta ei kutsuttu synttäreille, äiti toimi näin." Käykää lukemassa tekin se täältä.

Ihan hirvittävää, mutta varmasti ihan totisinta totta, että tuollaista tapahtuu.. : ( Että yksi tai kaksi lasta jätetään kutsumatta.

Itse olen ajatellut, että Samu voisi saada keväällä sitten viettää ekat kaverisynttärinsä ja kutsua muutaman vieraan. Olin ajatellut, että maksimissaan viisi, neljäkin olisi parempi. Kuinka ihmeessä niiden pitäisi valikoitua? Miten te olette toimineet? Samullehan voin sanoa, että saat kutsua neljä päiväkotikaveria. Varmasti se niitä saisi listattua. Sanojensa mukaan (uskonkin♥), ne kaikki päiväkodissa on kivoja, mutta muutama nimi pomppaa esille muita enemmän.


Mun pitäisi kuitenkin ottaa selvää siitä, että paljonko niitä lapsia siellä on, paljonko poikia ja mahdollisesti paljonko tyttöjä. Ettei vaan käy kurjasti, että joku jäisi ulos. Niin en anna tapahtua. Samulla on pari hyvää kaveria myös viereisestä ryhmästä. Tottakai oletan, että myös heidät voi kutsua, jos Samu haluaa. Ne kun on niitä, joista paljolti puhuu. : )

Jotenkin hankalaksi tämän ehkä tekee vielä se, että kun kyseessä on vuorohoitoryhmiä, niin lapset ovat siis 1-5(6)v. Ihan varma en oo noista 6-vuotiaista. Että jos ei nyt vaikka 1.5v:tä kutsu. Emmä niin pikkuisia valitettavasti itse ees alkaisi kestitsemään. 3v menee jo tietenkin ja siitä ylöspäin. Omanikäisten seuraa Samukin varmaan haluaisi!


Hankalaa myös se, etten tunne toisia vanhempia yhtään. Ehkä sekin vaikuttaa? Kaikki tuo ja hakee lapsensa niin eri aikoihin, että melko harvoin siellä on kukaan muu samaan aikaan. 


* *

Samuhan on nyt ollut päiväkodissa elokuusta asti, mutta ainakaan vielä ei ole tullut yhtään synttärikutsua. Toivottavasti Samukin joskus jollekin kaverisynttäreille pääsisi. ♥ En ikinä haluaisi, että oma poikani olisi se, joka ainoana jäisi ilman kutsua.. Pienen lapsen maailmahan siinä hajoaa kun tajuaa, ettei häntä pyydetty juhlimaan. Äitinä voin vain kuvitella miltä se tuntuisi ja kuinka pahalta itsestä tuntuisi nähdä oma lapsi niin surullisena.

Ihan yhtä hirveä olisi tilanne, jossa pieni synttärisankari odottelee kotona vieraita eikä yhtäkään ilmesty paikalle. Mitä siinä sitten sanoisi.. Itse laitan aina kutsuihin päivämäärän, johon mennessä pitää ilmoittaa tuleeko vai ei. Valitettavasti on niitäkin, jotka eivät ilmoita mitään vastauspyynnöstä huolimatta. o.O


* *

Toivon todella, ettei kukaan tekisi näin. Todellakaan. Me ei ainakaan. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristäisitkö vähän? :)