tiistai 2. heinäkuuta 2013

TALLINNA LOOMAAED

Tänään siis käytiin Viron päiväristeilyllä Samun, ystäväni ja hänen poikansa kanssa. Samun ekakerta Virossa ja varsin kiva reissu oli. Lukuunottamatta sitä kamalaa vesisadetta, joka alkoi jossain vaiheessa.

Tavattiin muut keskustassa ja suunnattiin siitä sit ratikalla Katajanokalle. Laivana Viking xprs, joka taitaa olla mulle se tutuin Viroon matkustaessa. Perushyvä paatti, jossa on kohtuulliset palvelut. :P Menomatka sujui käytännössä leikkihuoneissa ja jätskiä syödessä. Niin ja Ville Viikingin kanssa tanssahdellessa! Lapsoset hieman kokoajan taistelivat, jotan meitä äitejäkin kyllä koeteltiin! Kaksikko, joka on aina ollut erittäin ainutlaatuinen. Välillä tulevat toimeen paremmin, välillä "vähän" huonommin. Näin kesäsin ainakin konferenssitilat on myös tehty lapsille. Siellä oli pomppulinnat ja pallomeret, tosi jees. Pelkkä leikkihuone kun on aika minimaalinen.


Aikaa maissa tällä risteilyllä ei ole montaakaan tuntia. Mulla oli jo alunperin toiveissa, että haluan mennä eläintarhassa piipahtamaan. Itse olen käynyt siellä joskus lapsena ja hirveästi muistikuvia ei ollut. Käytiin pikaseen Sadamarketissa ja sitten hypättiin taksiin. Ja joooo, minä, joka alunperin halusin olla tarkka siitä, etten nouse ylikalliiseen taksiin niin kuitenkin näin tehtiin! Aika kun ei juurikaan ollut, hypättiin vaan ekaan mikä oli kohdalla. Lopputulos, hinta eläintarhaan 20€! Huhhuh! Nettiä selatessani olin ymmärtänyt, että hinnan pitäisi olla n. 5-10€.

(prkl, katosi tästä teksti minkä kirjotin). Niin siis, eläintarha on erittäin edullinen. Multa ja Samulta maksoi yht. n. 6,5€. Eläintarha on tosi kiva alueena, on metsää ja kivan näköistä! Joka nurkassa ei ole eläimiä, mikä musta on ainakin ihan kiva. Eläintarhasta saa muuten myös lainaan perässävedettäviä kärryjä!


Ihan ensimmäiseksi otettiin suunnaksi "laste loomaaed" eli lasten eläintarha, joka on siellä kesän ajan. Siellä pääsi paijaamaan tuttuja kotieläimiä ja taisi olla pojille aika huippujuttu. ♥ Söpöjä marsuja, kilejä... Kilejä varten sai myös autoomatista ostaa herkkuja 10snt kolikolla! Pikkurahalla sai ison kourallisen. =) Vielä tuolloin ei edes satanutkaan, joten oli tosi mukavaa! Kävellessämme sinne bongattiin myös tuommonen pikkunen juna, jonka kyytiin oisi voinut mennä. Rajallisen aikataulun takia jätettiin väliin.


Alkupäässä eläintarhaa on paljon lintuja, lähinnä taisivat olla erilaisia kotkia. Eläinten olot on tuolla vähän erilaisia kuin Suomessa. Ei ihan niin hyviä. Linnuilla ei ole järjettömän paljon tilaa ja se hieman itseä harmitti. Eläintarhassa kuitenkin paikoin luki, että eläinten oloja ollaan lähivuosina parantamassa. I HOPE. Eläimiä pääsee katsomaan lähempää kuin Korkeasaaressa, mikä on tietenkin lapsille ainakin kivempi.


Muuten kerettiin nähdä sarvikuono, jääkarhu norsuja, virtahepoja, panttereita, hylkeitä... :) Ihan kaikkia ei valitettavasti ehditty käydä kattomassa. :( Aika loppui kesken ja rankkasade vähän häiritsi! Korkeasaaren Amazon-taloa aikalailla vastaava mesta oli myös näin maanantaisin kiinni, mikä oli vähän harmi. Sinne kun olisi päässyt sadesuojaankin. ;) Eniten reissun eläimistä mua jäi silti vaivaamaan jääkarhun olot. :( Se oli selvästi yksinäinen ja kotinsa oli asfalttia oleva pienehkö alue, joka sisälsi pikkusen uima-altaan. Jääkarhu tunki nenäänsä kaltereiden välistä ja katseli meitä kovasti. Voi kun olisin voinut auttaa. ♥


Sitten olikin pakko jo lähteä pois ja kiirellä kun oltiin hieman märkiä ja edelleen satoi plus laivan lähtöaika läheni. Käpyteltiin porteista ulos kohti taksitolppaa ja eihän siellä ketään ollut. Ei kun sisään viereiseen baariin, että tilaavatko taksin. Aikaa kului ja kului.. Lopulta kun sai taksin tilattua oli vastaus, että "10min menee". Olin, että o-ou, kiiire tultiin! Plus että nyt saatiin oikean hintainen ei-riisto taksi. Hinta eläintarhasta satamaan 5,3€. Taksi ei ollut läheskään yhtä hyvätasoinen kun menosuunnassa, mutta hinta vain neljäsosan! Lopulta päästiin laivaan 17.40 juosten kun laiva siis lähti 18.00! Onneksi kerettiin!

Paluumatkalla leikittiin, käytiin syömässä Buffassa ja tehtiin ostokset taxfreessä. :) Buffetti oli kyllä vähän pettymys Ruotsin laivoihin verrattuna. Kylmiä ruokia oli ihan hyvin, kaloja ym., joista muutenkin tykkään, mutta lämpösiä ruokia oli ihan muutama hassu. Jälkkärit olivat ok. Laivalta ostettuna hinta 27€ ja kallista lystiähän se oli! Ei vaan mitenkään oltaisi maissa keretty syödä.


Taxfreestä ostettiin taas kerran Haribon tarjouspussit ja Samulle yksi pieni Viikkarin venelelu. :)

Oikein antoisa reissu kyllä, mutta voi että sitä olikin poikki reissun päätteeksi! Laiva ihan täynnä porukkaa! :) Me kun ollaan aiemmin Samun kanssa risteilty sesonkiaikojen ulkopuolella..

Taksikyydillä päästiin Hertsikaan asti ja siitä sitten bussilla kotio. Samunen simahti yöunille puolessavälissä matkaa. Tuolla se nyt nukkuu pedissään. ♥♥ Rankka, mutta ihana päivä. ♥♥

Tiivistettynä:

Eläintarhaa voin suositella ehdottomasti, eritoten niille, jotka ovat jo kyllästyneet ainaiseen Korkeasaaren kiertelyyn ja kaipaavat jotain muuta! :)

Laivareissu myös lapsille aina elämys!

Kannattaa varata aikaa useampi tunti. Meillä oli aikaa nyt kaksi tuntia ja millään ei keretty mennä kaikkia eläimiä katsomaan. Toivottavasti päästäisi joskus pidemmälle päiväristeilylle, jossa maissaoloaika on huomattavasti pidempi.

* * *

Nyt itsekin täytyy hiljalleen suunnata untenmaille. :) Huomenna tärkeää menoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristäisitkö vähän? :)