sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Reissua pukkaa kesälomalla toukokuussa, mutta MINNE? Autatko? :)))

Tänä vuonna, viettäessäni ensimmäistä virallista neljän viikon lomaani, kesälomani on toukokuussa. Meillä on töissä kiertävät lomalistat ja tänä vuonna se sitten osuu näin.

Loma toukokuussa jakaa mielipiteeni. Alkuunsa suoraan sanottuna mua potutti ajatus lomasta tuolloin. Vaikken mikään superhelteiden ystävä olekaan, niin ajatus siitä, että koko loma menee huppari tai takki päällä on verrattain ahdistava. Ei aurinkoa, ei uimista. Mökilläkin on triplasti mukavampaa kun on hyvät säät.

Loma on kuitenkin loma. Neljä viikkoa tuntuu jo ruhtinaalliselta verrattuna viime kesän kahteen viikkoon. Tuona aikana ehtii jo aika hyvin nollata. Eikä ainakaan heti loman alussa tarvitse laskea päiviä töihinpaluuseen.

Eniten mua kuitenkin ahdistaa se, että Samu joutuu viettämään käyttännössä koko
kesän päiväkodissa ja suuren osan siitä varapäiväkodissa. Ei sillä, etteikö
Samu viihtyisi, mutta kesä on kesä ja onhan se varapäiväkotikin
väärällä suunnalla. Hoitopäivät ovat entistä pidempiä ja väsyttävämpiä.

 Toisekseen mua harmittaa se, että jääkö Samulla (ja mulla) päiväkodin kevätjuhlat 
väliin. Tuntuisi niin tyhmältä mennä päiväkodin juhliin jos ei poitsu olisi oman 
ryhmänsä kanssa esiintymässä. Milloin Samu siellä harjoittelisi niiden kanssa? Onkohan
Samun mahdollista käydä päiväkodilla ryhmässään harjoittelemassa esitystä varten?
Tästäkin täytyy kysellä päiväkodilta sitten myöhemmin lisää! Tuntuu vaan
niin kurjalta. :( Muut ovat innoissaan pian alkavasti lomastaan ja me jo
lopetellaan omaamme. Nyyh.

Me vietetään Samun kanssa lomamme aikalailla yhdessä. ♥ Itsellenikin varmasti pyhitän
jonkun viikonlopun ja jonkun yksittäisen päivän ja siinäpä se on, problem number 3. 
Kuka kamu lähtisi lomareissuun toukokuussa viikonloppuna? Tai arkenakaan.
Kaikilla muilla on vielä työt, arki, kaikki... Ääähhh.

Aluksi ajattelin, että yrittäisin vaihtaa lomani ajankohtaa. Sittemmin tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska heinäkuulle lomaansa tuskin saa siirrettyä, annan asian olla. En halua vaihtaa lomaani kesäkuulle ja todeta silloin räntäsateessa istuessani, että hemmetti, olisi vaan pitänyt lomailla niissä toukokuun helteissä. Sää on arvaamaton, siitä kun ei koskaan tiedä. Syyttäisin vaan itseäni tuolloin. Mut sittenpähän on se toukokuun lomakin koettuna, parina seuraavana vuonna on sitten paremmat loma-ajankohdat.

Onneksi virallisina kesäkuukausina on meillä kuitenkin vapaapäiviä, päästään uimaan, syömään jäätelöä ja nauttimaan lämmöstä. Pihalla voi polskutella uima-altaassa työpäivän jälkeenkin. Ei se elämä lopu (eikö? :( ) vaikka lomailee toukokuussa. On varmasti mahdollista sumplia vapaitaan siten, että saa kesälläkin muutaman päivän peräkkäin. 

Onneksi Samu saa mahdollisesti vielä oman viikon lomansa♥ viimevuotisissa maisemissa ja pääsee mummiensakin kanssa touhuamaan.♥

Sitten asiaan... :D Anteeksi purkautuminen.

Olen tässä viime aikoina ja enemmän ja vähemmän pohdiskellut mahdollisuuksia lähteä Samun kanssa reissuun heti toukokuun alussa. Jonnekin, missä on lämmin, muttei liian kuuma.

En tiedä vielä tarkkaa ajankohtaa lomalleni, mutta olettaisin sen alkavan heti 4.5. Parasta olisikin lähteä reissuun heti loman alussa, jolloin kelit täällä Suomessa ovat todennäköisimmin huonoimillaan. Viikon (tai max. kymmenen päivän) lomaltamme palatessamme, olisi lomaa kuitenkin jäljellä vielä ainakin pari viikkoa. Toukokuun loppupuolella voisi Helsingissäkin olla hellettä. ;)

Osaisitko SINÄ suositella meille jotain? :)

Olen itsekin ihan vaiheessa vielä koko asian kanssa. Tarjontaa on niin paljon, etten tiedä mistä aloittaa. :D Kun ei ole kokemusta näistä lämpöisistä paikoista, on netin selaaminen hidasta ja hankalaa. 
Jo useamman viikon olin kovasti kallistumassa siihen, että suunnattaisi Kroatiaan, Splittiin. Niin kaunis paikka, kirkkaat vedet.. ♥ Kaunis hotelli tai apartments -majoitus, jossa meillä olisi oma terassi ja pieni keittiö. Ahhh. 


Joku kuitenkin sanoi, että ilmat voivat olla niin kehnot, ettei meressä vielä oikein tarkene uida. :(

En ole koskaan ollut kiinnostunut näistä massaturismipaikoista. Enpä pahemmin ole käynytkään, mutta itseni tuntien, viihdyn paremmin siellä missä ihmisiä on vähemmän. Tuhannen ja toisen tuhannen ihmisen keskellä ahdistaa se määrä. :DD

En myöskään tykkää ajatuksesta, että joka paikassa joku tyrkyttää jotain tuotettaan ja toivoo sinun ostavan sen. Ei ei ei, ei ollenkaan mua varten!!!

Eilen käydessäni matkamessuilla siskoni kanssa sain kuitenkin lisää matkakohteita ajatuksiini. Seikkailin eri sivustoilla ja tänään bongasin Turkista kohteen, jossa on huikean hieno vesipuisto! (Teneriffaankin tutustuin tänään ja sekin vaikutti suht mielenkiintoiselta, eikä ymmärtääkseni ole niin pahasti turistien kuormittama kuin meikäläisten talviaikaan!)


Samu viihtyisi tuolla vesipuistossa taatusti ja en epäile omaanikaan lainkaan. ♥ Liukumäkiä vaikka oli kuinka ja aurinkoa piisaisi. Nazar -matkatoimiston listoilta tämän bongasin ja nämä olisivat all inclusive -hotelleja. Toukokuu varmaankin olisi myös vähän rauhallisempi ajankohta kuin viralliset kesäkuukaudet?

Omatoimimatkaillessa nähtäisiä paikallisia, tutustuttaisi heihin ja muutenkin, siinä olisi sitä tunnelmaa jotenkin vaan enemmän. ♥ Ostettaisi kaupasta ite tuoreet aamupalatarvikkeet ja oltaisi ja nautittaisi. Pienempi paikka houkuttaa niiiiin paljon enemmän.

Pakettimatka taas houkuttaa helppoutensa puolesta. Lennot, kuljetukset ym. olisi varmasti tiedossa. Monilla matkanjärjestäjillä on myös ilmainen lastenkerho, joka mahdollistaisi myös minulle oman pienen hetkeni. Kaksin lapsen kanssa matkustaessa sitä ollaan jokainen hetki yhdessä. Enkä mä valita, mutta sitähän voisi itse käydä vaikka hieronnassa tai jotain. ;) Lapsikin saisi varmasti seuraa!

Kerrohan, mitä suosittelet meille näillä kriteereillä?

* Matkan ajankohta 1-15.5
* Lento max. 4h, mitä lyhyempi sen parempi
* Lämpötila max. n. 25C
* Uinti-säät (meri, altaat...)
 * Hinta yhdeltä aikuiselta ja silloin 5-vuotiaalta yht. max 1000€

Suosittele kohdetta, hotellia, matkanjärjestäjää, mitä vaan mitä mieleen tulee. ♥♥♥ Me arvostettaisi tätä todella. ♥♥♥

6 kommenttia:

  1. Finnmatkojen Turkki...Blue Village Pascha Bay...upea paikka lasten kanssa(kaikenlaisia lasten kerhoja), hyvät ruoat,mahtavat altaat ja oma kiva hiekkaranta. Oltiin siellä viime vuonna toukokuussa ja menisin uudestaan:)...kannattaa ottaa maaterassi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä!! :) Täytyy perehtyä tuohon paremmin. :)))

      Poista
  2. No älä tota Samun kohtaloa kauheesti kuitenkaan ressaa :) Jos vaik mä ottasin viikoks ainakin :D

    VastaaPoista
  3. Entäs Kreikka? Esim. Kreetalla on semmoisia pieniä kyliä, missä tunnelma on vielä aito. Esim. Kalives on kiva paikka lyhyehkön bussimatkan päässä Haniasta. Tykkäsin itse kovasti.
    T: Nitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Kreikkakaan huonolta kuulosta.. :)) Täytyypä tutkiskella. Kiitos vinkistä. ^-------^

      Poista

Piristäisitkö vähän? :)